top of page
Keresés
  • info681389

MOZGÓ SZIMULÁTOR - AZ ÚJ TREND

Egy új szórakozási lehetőség hódít most egyre nagyobb tereket az USA után Európában, így Magyarországon is, ez pedig a 4D mozgó szimulátor.


A mozgó szimulátor egyre népszerűbb szórakozási lehetőség.

A virtual reality szórakoztató iparág rohamos fejlődésével már mindenki tisztában van. Jobb megoldások, valósághűbb grafikák, realisztikusabb motorok és természetesen egyre nagyobb igény a piacon. A VR szimulációs gépek sikere abban rejlik, hogy mennyire képesek reprezentálni az alternatív valóságot, és abban, hogy mennyire teremtenek hiteles környezetet a játék vagy szimuláció során. Minél élethűbb a szimuláció, annál hitelesebbé válik a mesterségesen létrehozott környezet és az egykori álom, hogy a hálószobából élhetünk át egy vezetési élményt mindenféle veszély nélkül immáron valósággá válik.


Népszerűsége növekszik az üzleti szektorban is

A még mindig elég borsos árakon beszerezhető szimulátorok egyre népszerűbbek a magánszektorban, a professzionálisabb gépek ára továbbra is drágák egy átlag ember számára. A vállalkozások és multicégek azonban gyorsan felismerték a mozgó szimulátorok lehetőségeit, így szívesen kipróbálják a munkavállalók kedvére. Nincs olyan ember, aki ne akarná legalább egyszer kipróbálni a mozgó szimulátort, ami viszont túl drága ahhoz, hogy beszerezzünk egyet belőle a garázsba vagy a nappaliba. Éppen ezért egyre népszerűbb kiegészítő eszköz a különböző céges rendezvényeken is, ahol az alkalmazottaknak lehetősége nyílik kipróbálni, ezáltal elősegítve a vállalat pozitív imázsát.




Nem vagyok én ehhez már túl idős?

A "játék" és a "szimulátor" szavak talán elsőre gyerekesnek tűnhetnek, de ne gondoljuk egy percig sem, hogy ez nem lesz mindenki számára élethosszig tartó élmény. A különböző programok és tematikák között rengeteg olyan van, ami kifejezetten felnőttek számára ajánlott. Ilyen lehet például a repülőgép vagy katonai helikopter vezetés, a vonatvezetés és számtalan más játék. Ami sikeressé teszi felnőttek számára is a mozgó szimulátort az végül is nem más, minthogy következmények nélkül tesztelhetik magukat éles helyzetekben, ráadásul teljesen biztonságos környezetben, így még az idős emberek is extrém élményeket élhetnek át.


4D mozgó szimulátor - ez nem csak a szemüvegről szól

Az Oculus Rift és a különféle VR szemüvegeket már jól ismertek: az állványok és joystickok élethű mozgáslekövetést biztosítanak, és néhány helyen komplett futópad is rendelkezésre áll. Az élményt azonban fokozza az a 4D mozgó szimulátor, ami az eddigi legújabb innovációnak számít ezen a területen. Ez a szimulátor összhangban áll a VR szemüveg szimulált világával, tehát a szimulált környezettel együtt mozog a tevékenységeinknek megfelelően, maximalizálva ezzel a realisztikus hatást. Autóvezetés, helikoptervezetés vagy repülés esetén a kifinomult motor mechanizmus követi a szimulált világot, és annak megfelelően mozgatja a szimulátort, amelyben ülünk. Ennek az élménynek köszönhetően gyakran megfeledkezünk a valóságról.

A vezetési élményen kívül a mozgó szimulátor teljesen élethűen képes szimulálni a legújabb hullámvasúti pályákat, így a világ leghíresebb sávjait is megtapasztalhatjuk anélkül, hogy utazgatnunk kellene a világban és drága jegyeket kellene vásárolnunk. Ehelyett csak annyit kell tennünk, hogy ülünk a gépbe, és elindítjuk a programot.


A jövő már jelen van

A 4D mozgó szimulátor tényleg elhozza nekünk a jövőt. Olyan technológiai megoldást kínál, amelyről csak a közelmúltban álmodoztunk. Segítségével nem csak különböző képességeinket fejleszthetjük, hanem jobban megismerhetjük kollégáinkat a különböző csapatépítő rendezvényeken is. Pozitív hatással van a csapatmunkára, szórakoztatást tanít, miközben folyamatosan kényelemben vagyunk.


A céges csapatépítők szinte rendszeres eszköze.

A 4D mozgó szimulátor által nyújtott lehetőségek szinte korlátlanok. Versenyezhetünk egymással, vagy felülhetünk a legizgalmasabb hullámvasút pályára. Teljes kikapcsolódást kínál nemcsak az egész család számára, hanem az egész munkacsoport számára is, tehát nem meglepő, ha kisebb vagy nagyobb cégek rendszeresen használják rendezvényeken. Magán eseményeket is megkoronázhat a mozgó szimulátor, mivel a barátok és ismerősök régi vágyát kielégíthetjük azzal, hogy lehetőséget biztosítunk számukra a szimulátor kipróbálására.

253 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page